HILDAn levyraati digitalisoi hoivakotien työtapoja

Mikä yksittäisissä kappaleissa vetoaa kuulijaan? Kuinka paljon pisteitä laulajan ääni, sanat ja sävel raadissa kirvoittavat? Rakastettu levyraati paketoitiin Kardemummossa digitaaliseen muotoon hoivakotien iloksi. HILDAn levyraadin juontajakasvona ihastuttaa Mikael Konttinen.

Kardemummo tuo HILDA-sisältöpalveluunsa virtuaalisen levyraadin. Musiikki on HILDAssa entuudestaan suuressa roolissa ja levyraati tuo palveluun uuden vuorovaikutteisen tason. Legendaarinen, kappaleiden kuuntelemiseen ja pisteytykseen perustuva levyraati toimii tutulla logiikallaan HILDA-palvelussakin. HILDAn levyraadin tuomareiksi pääsevät hoivakotien asukkaat ja henkilöstö, ja kappaleina kuullaan menneiden vuosikymmenten säveliä.

Visuaalisuutta rakennettiin virtuaalistudiolla

Samu Vatanen Kardemummolta kertoo levyraadin tulleen sisältötoiveena asiakkailta toistuvasti. Levyraati on paitsi televisioformaattina rakastettu, myös hoivakodeissa paljon toteutettu toimintamuoto. Kun mukaan löytyi tekijätiimin lisäksi virtuaalistudion mahdollistava taho, päätös toteuttamisesta oli helppo. Juontajaksi valikoitui HILDA-palvelussa jo aiemmin vakuuttanut ja asiakkaille tuttu Mikael Konttinen.

- Pääsimme itse ideoimaan virtuaalistudion visuaalisuutta ja vaikuttamaan siihen, miltä lopullinen levyraati näyttää, Vatanen kuvailee.

Kardemummon Rosanna Kuivalainen luonnehtii levyraatia helppokäyttöiseksi konseptiksi hoivakotien henkilöstölle ja asukkaille. Raati arvostelee ja pisteyttää kolme kuultavaa kappaletta, joista lopuksi julistetaan voittaja. Osallisuus ja vaikuttamisen mahdollisuus ovat vahvasti läsnä, samoin kepeä pelillisyys. Kaikkea tätä läpäisee menneiden vuosikymmenten musiikki, jonka avulla levyraati pyrkii herättämään katsojissaan keskustelua.

- Musiikki, nostalgia ja muistojen herätteleminen ovat ylipäätään HILDAssa aivan ydintä, kertoo Kuivalainen.

Jokainen levyraati rakentuu ainutkertaiseksi

Levyraati on rakennettu siten, että sen jokainen katsomiskerta on osallistujalle uudenlainen ja ainutkertainen. HILDA-palvelussa on satojen kappaleiden musiikkiarkisto, ja palvelu valitsee automaattisesti jokaiselle levyraatikerralle uudet kappaleet. Tarjolla on eri musiikkityylejä ja menneiden vuosikymmenten säveliä.

Levyraati on paitsi televisioformaattina rakastettu, myös hoivakodeissa paljon toteutettu toimintamuoto.

Levyraati käsikirjoitettiin ja kuvattiin kohtaus kohtaukselta ja interaktiivisuus otettiin huolellisesti huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Mikael Konttinen reagoi juontajana HILDA-palvelun valitsemiin kappaleisiin erilaisilla repliikeillä ja taustoittaa kuultavia kappaleita niiden julkaisuvuosikymmenen perusteella.

Mikael Konttinen iloitsee mahdollisuudesta olla mukana levyraadissa.

- On mahtavaa, että nykyteknologian mahdollistamana pääsen pian HILDAn levyraadin mukana hoivakoteihin ympäri Suomen, hän maalailee.

Yhteisöllisessä kokemuksessa katsoja pääsee Konttisen luotsaamana itse vaikuttamaan lopputulokseen sekä siihen, millaiseksi levyraati kullakin kerralla rakentuu. Digitalisoidulla levyraadilla Kardemummo tuo hoivakotien legendaarisen toimintamuodon päiväsaleihin ja olohuoneisiin innostavalla ja helposti toteutettavalla tavalla vaikka viikon jokaisena päivänä.


Lue myös

Tilaa uutiskirje

Olen:
Kiitos liittymisestäsi uutiskirjeemme tilaajaksi!
Saat jatkossa kirjeemme kuukausittain sähköpostiisi.
Oho! Jotain meni pieleen lomaketta lähetettäessä.