Vuosi 2023 oli Kardemummolla uusiutumisen, itsensä ylittämisen ja yhteistyön aikaa

Kardemummolaiset kerääntyivät muistelemaan kuluneen vuoden tapahtumia ja listasivat yhdessä sen tärkeimmät hetket. Vuosi 2023 sisälsi monta kehitysprojektia, kohtaamista ja onnenhetkeä!

Aiempaa vahvempi hoiva-alan kumppani

Hyvinvointialueisiin siirtyminen pisti monet, myös meidät kardemummolaiset, opettelemaan jotain aivan uutta. Samaan aikaan moni hoiva-alan työntekijöistä on elänyt odotuksien ja jaksamisen ristiaallokossa, minkä myötä tarve Kardemummon HILDA-palvelulle vahvistui entisestään.

- Meillä on paljon ihanteita ja toiveita hoiva-alalla työskenteleviä kohtaan. Puhumme itsemääräämisoikeudesta ja ikäihmisen omannäköisestä elämästä. Emme kuitenkaan puhu tarpeeksi siitä, miten hoiva-alan työntekijöitä voisi auttaa näiden tavoitteiden saavuttamisessa. 

Meidän tehtävämme on auttaa heitä yltämään odotuksiin antamalla heille tukea arjen työssä, kommentoi toimitusjohtaja, geronomi Samu Vatanen.

Yhteistyön voimaa

Kuluvan vuoden aikana saimme kardemummolla riveihimme kolme uutta työntekijää: sisältösuunnittelija Kirsi, myyntipäällikkö Hertta sekä viestintä- ja markkinointisuunnittelija Päivi sopeutuivat nopeasti osaksi vaaleanpunaista joukkiota. Ahkeran työnteon lisäksi tiimimme juoksi 10km matkan Espoon rantamaratonissa ja toisena hetkenä lensimme tuulitunnelissa – turvallisessa seurassa saattoi ylittää itsensä.

Teimme myös tiivistä yhteistyötä brändityön, viestinnän, videotuotantojen ja hoiva-alan konkareiden seurassa. Tämän myötä Kardemummo toteutti ensimmäisen brändivideonsa, lisäsi HOITAJA-hetket sisältöpalveluunsa ja hoiva-alan hoiva päivittyi osaksi arkeamme. 

- Lisäksi meillä on ollut mahtavia asiakaskohtaamisia, oppilaitosyhteistöitä ja hoiva-alan uusien mahdollisuuksien tutkimista useampien yhteistyötahojen kanssa!, Kardemummon asiakasvastaava Rosanna Kuivalainen mainitsee.

Näkymiä tulevaisuuteen

Tänä vuonna otimme uusia askeleita yhdessä Musiikin Muistijäljillä -tutkimuksen kanssa ja kartoitimme samalla HILDA-palvelun inspiroivia tulevaisuudennäkymiä. 

Kardemummolaiset ohjasivat yhteensä kolmea tutkimukseen osallistunutta muistisairaiden ikäihmisten musiikkiryhmää. Ryhmätilanteissa hyödynnettiin HILDAn musiikkivetoisia sisältöjä mm. levyraadin, jumppahetkien ja visailujen muodossa. Musiikkiryhmän toimintaa järjestettiin 10 viikon ajan, 2 kertaa viikossa.

Musiikkiryhmistä kaksi laulatti osallistujiaan eri hoivakotien tiloissa, mutta kolmannen kohdalla teimme jotain uutta: saimme seuraksemme uuden yhteistyökumppanin, jonka avustuksella toteutimme musiikkiryhmän etäyhteyksin. Kerromme aiheesta lisää heti alkuvuoden puolella!

HILDA-palvelu kehittyi

Tammikuussa Kardemummolla aloittanut sisältösuunnittelija Kirsi toi uusia tuulia ja näkökulmia HILDA-sisältöihin. TV-tuotantojen puolella karttuneet kontaktit mahdollistivat erilaisia julkkisaiheita ja pian HILDAn puolella jo nautittiin Pirkko Mannolan jumppaohjeista sekä Katri Helenan spontaaneista lauluista. 

Palvelumme vuorovaikutteiset sisällöt kehittyivät ja monipuolistuivat. Sukelsimme aiempaa syvemmälle hoitajien ja ikäihmisten toiveisiin. Kirsi teki antoisaa kenttätutkimusta hoivakodissa ymmärtääkseen muistisairaan yleisön tarpeita entistä paremmin. 

Sukelsimme aiempaa syvemmälle hoitajien ja ikäihmisten toiveisiin.

Perehdyimme myös hoitajien toiveisiin ja työskentelimme yhdessä hoiva-alan konkareiden, kuten Jaana Klimoffin ja Paula Niittymäen seurassa. HILDA-palveluun kesäkuussa lisätyt HOITAJA-hetket syntyivät tiedon, tarpeen ja toiveiden pohjalta.

Tuleva vuosi 2024

Vuosi 2023 vahvisti entisestään rooliamme osana suomalaista hoiva-alan arkea. Kävimme useita antoisia keskusteluita ja kuulimme hoivakodeissa HILDAn äärellä koetuista keskusteluista ja onnenhetkistä.

Haluamme kiittää asiakkaitamme siitä, että he ovat osallistuneet hoiva-alan työkalujen kehittämiseen kanssamme. 


- Hoiva-alalla voidaan luottaa siihen, että panostamme yhteistyöhön ja pyrimme ylittämään odotukset. Asiakkaiden tarpeiden, ajatusten ja toiveiden kuuntelu ja niihin reagoiminen on meille tärkeää, kertoo Kardemummon teknologiajohtaja Mikael Johansson.

Toivotamme hellivää, hoivaavaa ja herkullista joulunaikaa jokaiselle! Olkoot tuleva vuosi pieniä ihmeitä täynnä.

Lue myös

Tilaa uutiskirje

Olen:
Kiitos liittymisestäsi uutiskirjeemme tilaajaksi!
Saat jatkossa kirjeemme kuukausittain sähköpostiisi.
Oho! Jotain meni pieleen lomaketta lähetettäessä.